Volle yoghurt

Volle yoghurt van den Eelder werd al eens bekroond tot de lekkerste boerenyoghurt van Nederland. Ons geheim is dat we de yoghurt af laten koelen in het pak. Hierdoor kunnen we een mooie glanzende dikke yoghurt maken, zonder toevoegingen. Yoghurt is een uiterst delicaat product. We behandelen de yoghurt daarom met veel liefde en zorgvuldigheid, zodat jij er het meest van kunt genieten. Hij heeft dat typische zuurtje, waar de Nederlandse yoghurt bekend om staat.
Bewaar den Eelder yoghurt staand in de koelkast en schud hem niet voor gebruik, maar keer het pak rustig enkele malen om. Dan blijft hij mooi dik.

Hoe wordt onze volle yoghurt gemaakt?

De verse melk wordt eerst gepasteuriseerd om ervoor te zorgen dat deze langer houdbaar blijft en schadelijke bacteriën te doden. Daarbij voegen we extra melkzuurbacteriën toe zoals ze dat vroeger deden. Nu is het een kwestie van roeren en de yoghurt in alle rust fermenteren. Op fermentatietemperatuur gaat de yoghurt de verpakking in zodat hij mooi dik wordt. Wij zorgen ervoor dat de yoghurt gelijkmatig terug kan koelen om hem op z’n allerlekkerste te houden. Daarna is hij klaar om naar de winkel te gaan zodat jij hem kan proeven.

Volle yoghurt voedingswaarden

Energie: 267 kjoules/64 kcal
Vet: 4.0 g
waarvan verzadigde vetzuren: 2.5 g
Koolhydraten: 3,4 g
waarvan suikers: 2.2 g*
Eiwit: 3.5 g
Zout: 0.11 g*

* van nature voorkomend in melk

Den Eelder Volle Boerenyoghurt is gemaakt van dagverse gepasteuriseerde (niet gestandaardiseerde) volle koemelk, aangezuurd met een traditioneel yoghurtzuursel en een flinke dosis liefde. Het vetgehalte varieert tussen 3.5% en 4.3%.

  • € 165