Volle melk

Volle melk van den Eelder, veel verser kun je het niet krijgen. Onze koeien staan namelijk pal naast de zuivelmakerij. Daardoor kunnen we je laten genieten van dagverse melk in zijn puurste vorm. Vandaag de koe gemolken en de melk in het pak, morgen bij uw kaasboer.

We standaardiseren de volle melk niet. Zoals de melk uit de koe komt, zo gaat het ook het pak in. Hierdoor is de melk vol van smaak. Het vetgehalte kan ook wat variëren. In de winter is de melk namelijk vetter dan in de zomer.

Onze koeien produceren niet alleen volle melk, maar ook stroom!

Ja, je leest het goed. Onze koeien zijn onmisbaar in onze boerderij. Zo gebruiken wij ook de mest van onze koeien die we omzetten in groene stroom. Doordat wij methaangas opvangen, hebben we ongeveer 20% minder uitstoot. De rest van de energie die we nodig hebben wekken we onder andere op met zonnepanelen. De natuur is gewoon heel belangrijk voor ons.

Volle melk voedingswaarden

Energie: 286 kjoules/68 kcal
Vet: 4.0 g
waarvan verzadigde vetzuren: 2.3 g
Koolhydraten: 4.5 g
waarvan suikers: 4.4 g*
Eiwit: 3.5 g
Zout: 0.10 g*
Calcium: 125 mg
* van nature voorkomend in melk

Den Eelder Volle Boerenmelk is gemaakt van dagverse, laag gepasteuriseerde (niet gestandaardiseerde) koemelk met een natuurlijk vetgehalte variërend tussen 3,5% en 4,3%

  • € 150