Prijswinnende Cum Laude kazen en zuivel, gemaakt op de boerderij

Cum Laude kazen

Wil jij de prijswinnende Cum Laude kazen, zachte kazen en zuivel, gemaakt op de boerderij, zelf proeven? Vanaf 23 maart 2020 zijn ze verkrijgbaar bij ons!

Hoe wordt de winnaar gekozen?
Binnen de drie categorieën ‘Harde kaas’, ‘Zachte kaas’ en ‘Zuivel’ gaan kaas- en zuivelmakers de strijd met elkaar aan. Hun producten worden gekeurd door kaaskeurmeesters in groepjes van twee. Zij kijken naar verschillende aspecten: uiterlijk, doorsnede (zijn de ‘ogen’ mooi verdeeld?), consistentie (is de kaas lekker smeuïg?), maar het allerbelangrijkste zijn uiteraard de geur en de smaak.
 
De hoogst scorende kazen worden nog eens beoordeeld op geur en smaak door een culinair panel van journalisten, koks en vinologen. Deze prominenten bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt. Naast de prijswinnende kazen, zijn er na 1 ‘Den Besten Cum Laude Overall Winnaar’ vorig jaar dit jaar 3 overall winnaars.

 

 

2 winnaars Den Besten Cum Laude Awards!
De Spruithoeve en De Driehoek winnen Den Besten Cum Laude awards 2020.

Twee overall winnaars op donderdagavond 12 maart in Bodegraven bij de Den Besten Cum Laude Awards. In de categorie ‘beste kaas’ won De Spruithoeve met hun Oude Boerenkaas, in de categorie ‘Zuivel en zachte kaas’ ging Zuivelboerderij De Driehoek er met de award vandoor.

Lees hier meer over Cum Laude