Halfvolle melk

De halfvolle melk van den Eelder is net zo vers als onze volle melk. De koeien die de melk geven, staan namelijk naast de zuivelmakerij. De melk wordt ook niet gestandaardiseerd. Hierdoor is de melk vol van smaak. Halfvolle melk is alleen iets afgeroomd, waardoor het vetgehalte lager is. Net zoals bij al onze andere producten geldt: vandaag de koe gemolken en de melk in het pak, morgen bij uw kaasboer.

Halfvolle melk van blije koeien

Onze koeien krijgen zoveel mogelijk vrijheid. Zo mogen ze zelf bepalen of ze binnen of buiten willen rondlopen en wanneer ze willen eten en gemolken worden. Wij passen ons geheel aan onze koeien aan zodat zij de lekkerste melk kunnen geven. Nadat de koeien gemolken zijn, gaat de melk naar de melktank waar het 3 graden is. Zo blijft de melk lekker vers. Heb jij onze volle melk, karnemelk of halfvolle melk al geproefd?

Onze koeien produceren niet alleen volle melk, maar ook stroom!

Ja, je leest het goed. Onze koeien zijn onmisbaar in onze boerderij. Zo gebruiken wij ook de mest van onze koeien die we omzetten in groene stroom. Doordat wij methaangas opvangen, hebben we ongeveer 20% minder uitstoot. De rest van de energie die we nodig hebben wekken we onder andere op met zonnepanelen. De natuur is gewoon heel belangrijk voor ons.

Halfvolle melk voedingswaarden

Energie: 191 kjoules/46 kcal
Vet: 1.5 g
waarvan verzadigde vetzuren: 1.0 g
Koolhydraten: 4.5 g
waarvan suikers: 4.4 g*
Eiwit: 3.5 g
Zout: 0.10 g*
Calcium: 135 mg

* van nature voorkomend in melk
Den Eelder Halfvolle Boerenmelk is gemaakt van dagverse, laag gepasteuriseerde koemelk met een vetgehalte van 1,5%.

  • € 145